در طراحی و ساخت تابلو برق در بخش خروجی آن به نکات زیر دقت شود:

–برای در و روبند خروجی از دو عدد قفل زیمنسی (نوع پروانه ای) به فاصلۀ ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلی متری لبه بالا و پایین در و روبند خروجی (در امتداد قفل های ورودی و بخش کنتور) و با حفظ تقارن استفاده شود.
–هواکش کرکره ای، چهار ردیف ۸۰ -۱۰۰ میلی متری در بالا و پایین در و در امتداد هواکش های ورودی با حفظ تقارن از طرفین قرار گیرد.
–در ساخت تابلو برق محلی برای نگهداری نقشه تابلو (جیب نقشه) با ابعاد (۱۶ سانتی متر* ۱۶ سانتی متر) سمت داخلی در در بخش خروجی تابلو بین هواکش بالا و پایین تعبیه گردد.
–روبند به صورت یک لنگه با لولای سه تکه باشد.
–جهت افزایش فضای دریچه خروجی به اندازۀ لازم، روبند حداقل در فاصله ۱۳۰ میلی متری کف تابلو نصب می شود.
–برش روی روبند برای کلیدهای مینیاتوری به صورتی است که مشخصات فنی کلیدها قابل روئیت و بالاتر از سطح روبند قرار گیرد. همچنین روبند به راحتی باز و بسته شود و طول برش، متناسب با تعداد کلیدهای مینیاتوری داخل تابلو باشد.
–برچسب های فیوزهای خروجی مطابق با توضیحاتی که در ادامه آورده شده، بر روی روبند خروجی و به صورت منظم در سمت خروجی کلیدهای مینیاتوری نصب شود.
–در ساخت تابلو برق پیام هشدار روی ورق فلزی چاپ و در بخش خروجی تابلو، بر روی روبند (وسط روبند) نصب گردد. این برچسب برای اتصال صحیح سیم کشی داخل ساختمان (واحدها) به فیوزهای خروجی باشد.
– شینۀ ارت مطابق با توضیحاتی که در ادامه مقاله آورده شده، در قسمت خروجی نصب اتصالات آن برقرار شود. همچنین شینه ارت در امتداد و راستای کلیدهای مینیاتوری و یا به فاصلۀ ۳ سانتی متر از کلاف قسمت خروجی و داکت خروجی نصب شود.
–کلیدهای مینیاتوری خروجی هم آمپر با درخواست مشترک و به صورت تند کار (کلاس B) باشد.
–به منظور نصب کلیدهای مینیاتوری، از یک صفحه مستقل (پل)، جداشونده و مقاوم، با ضخامت ورق ۱٫۵ میلی متر و رنگ حداقل ۸۰ میکرون استفاده شود.
–تأمین روشنایی قسمت خروجی مشابه قسمت ورودی باشد.
–در ساخت تابلو برق داکت کشی خروجی به صورتی است که بعد از قرار گرفتن تمامی سیم های خروجی از کلیدها و شینۀ ارت، حداقل %۳۰ داکت خالی بماند. با در نظر گرفتن بهره برداری، برای هر رشته سیم در طول داکت مساحتی برابر ۱۰۰ میلی متر مربع منظور شود.
–ارتفاع داکت ها حداقل ۸۰ میلی متر و عرض داکت، تا ۱۲ واحد تکفاز، حداقل ۶۰ میلی متر، تا ۲۲ واحد تک فاز، حداقل۸۰ میلی متر باشد و برای تابلوهایی که بخش کنتوری آن دو در است، از دو ستون داکت حداقل ۶۰*۸۰ استفاده گردد.
(در داکت کشی، هر کنتور سه فاز متعادل در کنتور تکفاز در نظر گرفته می شود). داکت ها از نوع غیر خودسوز باشند.
–انتهای داکت با یک داکت متقاطع در ارتفاع ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلی متری کف تابلو بسته شود. داکت های خروجی صرفاً برای سیم های خروجی از تابلو باشد و برای سیم کشی داخل تابلو، داکت جداگانه ای در نظر گرفت شود. و همچنبین فاصلۀ بین کلیدهای مینیاتوری و داکت خروجی به اندازه حداقل ۲۰ میلی متر باشد.
نحوۀ نصب داکت عمودی بین بخش کنتور و کلیدهای مینیاتوری خروجی به شکلی باشد که باز و بسته کردن آن در آینده از قسمت خروجی به راحتی انجام شود.
–در خروجی تابلو توسط نوار درزگیر نواربندی می شود.

منبع: الیکا الکتریک