برای ساخت انواع تابلوهای برق باید نقشه طراحی شود. این نقشهها به طور کلی به دو دسته داخل تابلو و رایزر دیاگرام تقسیم میشوند. در نقشه داخل تابلو، تمامی فیوزها و کلیدهای تابلو ترسیم میشوند. رایزر دیاگرام هم مکان تابلو را مشخص میکند. از هر دو نقشه برای ساخت تابلو استفاده میشود، اما برای اجرای بینقص آنها باید نکات زیر را رعایت کنید:
لازم به ذکر است که جهت ساخت تابلوهای برق نیاز به طراحی نقشه های الکتریکی از جمله: نقشه تک خطی (SLD) و نقشه سه خطی و فرمان (Schematic) و همین طور نقشه های مکانیکی و جانمایی تجهیزات (LAYOUT) میباشد.
قبل از اقدام به ساخت و نصب تابلو برق باید نکاتی را رعایت کنید تا در ادامه با مشکل مواجه نشوید. در ادامه به بررسی این نکات میپردازیم:
این تابلوها وزن خیلی سنگینی ندارند و توسط نیروی انسانی یا برخی جکها میتوان آنها را جابجا کرد. هنگام جابجایی باید نهایت دقت رعایت شود؛ چرا که تابلوها به دلیل عمق کم و ارتفاع زیاد، نقطه اتکایی بالاتر از سطح زمین دارند. همچنین هنگام حمل و جابجایی تابلو، باید از وارد شدن ضربه و تکانهای شدید به آن جلوگیری شود. به دلیل وجود تجهیزات مهم و حساس درون این تابلوها، جزو بارهای ترافیکی به حساب میآیند.
در صورتی که قسمتی از تابلو آسیب ببیند با استفاده از قوطی رنگ موجود، اقدام به ترمیم قسمت آسیبدیده کنید. بعد از جابجایی تابلو و رساندن آن به محل نصب، برای بست کردن آن از پیچ و مهره استفاده کنید. دقت داشته باشید که از هرگونه اتصال جوشکاری شاسی تابلو خودداری کنید. در صورتی که تابلو روی فنداسیون فیکس شود، کار نصب هم به اتمام میرسد.
استفاده از تابلو برق هم از نظر اقتصادی و هم از نظر کاهش خطرات احتمالی موثر است. موادی که در بدنه این محفظه مورد استفاده قرار میگیرد، باعث استحکام و دوام آن در برابر ضربه و فشار میشود. این تابلوها دستهبندیهای مختلفی دارند. در این مطلب به بررسی انواع تابلوهای برق از نظر ساختار، عملکرد، سطح جریان و محل نصب پرداختیم. درون محفظه تابلو تجهیزات زیادی وجود دارد که برخی از مهمترین و پرکاربردترین آنها را معرفی کردیم.
هنگام جابجایی این تابلوها باید احتیاط را رعایت کنید؛ چرا که هرگونه تکان شدید یا ضربه، باعث آسیب رسیدن به تجهیزات داخلی میشود. تابلوهای برق برای ساختمانهای مسکونی، بیمارستانها، فرودگاه، صنایع و … مورد استفاده قرار میگیرند. تجهیزات داخلی محفظه تابلو برق به همراه سیمکشی، توزیع و انتقال انرژی الکتریکی به مجموعه را برعهده دارند. درواقع وجود این تابلوها برای توزیع ایمن و مناسب برق لازم و ضروری است.
منبع: تسلا کالا